Nyheter

För att säkerställa säker användning av litiumbatteri är det viktigt att välja typ av MOS-rör
Släpp tid: 2020-05-19 15:57:48  träffar: 10

Med utvecklingen av mikroelektronikteknologi under 1900-talet ökar antalet miniatyriserade enheter, och litiumbatterier har använts allmänt på grund av deras höga energitäthet, långa livslängd och miljöskydd. På grund av sina egna egenskaper och material består litiumbatterier emellertid ofta av en battericell och en skyddsplatta. Bland dem spelar MOS-röret en avgörande roll i litiumbatteriets skyddsplatta.

Under de senaste åren är explosionsolyckan orsakad av litiumbatteri ofta. I år dödades VD för ett utländskt fondföretag när ett mobiltelefonbatteri exploderade under laddning. Därför har litiumbatteriets säkerhet återigen varit i fokus för produkthandlare och konsumenter. Men så långt vi ser används litiumbatterier för att driva allt från elektroniska och intelligenta produkter som mobiltelefoner och bärbara datorer till transportfordon som elbilar. Detta kräver effektiv och säker drift av litiumbatteri-skyddspaneler och deras komponenter.

Litiumbatteri skydd plattan, som namnet antyder används för att skydda litiumbatteri, huvudfunktionen är att skydda batteriet men sätta, men ladda, men flöde, det finns en kortslutning för att skydda utgången. MOS-röret ger överströmsskydd för skyddsplattan för litiumbatteri, och spelar huvudsakligen rollen att detektera överladdning, överladdning, överström under laddning, överström under urladdning och överström under kortslutning.

I faktiskt arbete, enligt olika tillämpningar, kommer litiumbatteri-skyddsplattan att använda flera MOS-rör för att arbeta parallellt, så att ledningsmotståndet reduceras och värmeavledningsegenskaperna förbättras. Därför, vid valet av MOS-rör, bör MOS BVDSS väljas i enlighet med spänningen för litiumbattericeller i serie, och MOS-ström bör väljas enligt strömavladdningskraven för batterikapacitet och kraven på överström och kortslutning skydd.


Tidigare: Kärnteknik för flygande regnbåge

Nästa: \"Hjärtat\" av elfordonsadapter,...